dissabte, 12 de febrer del 2011

Manifest 2011

Durant aquesta Campanya

i amb el lema

“El seu demà és avui”,

exigim l’acompliment

de l’Objectiu 4 del Mil·lenni:

“Reduir la mortalitat infantil”.


LA NOSTRA DENÚNCIA

 • Cada hora moren més de 1.000 menors de cinc anys per causes que es podrien evitar fàcilment; i, cada minut, en moren 9 per causes associades a la desnutrició.
 • El 70% d’aquests menors mor a causa de sis trastorns: diarrea, malària, pneumònia, infeccions neonatals, part prematur i falta d’oxigen al néixer.
 • A més d’aquestes causes de mortalitat infantil, és fonamental tenir en compte que la meitat de totes aquestes morts tenen el seu origen en:

-La desnutrició, a vegades durant generacions, de les mares i els nens

-La falta d’aigua neta

-La falta de sanejament adequat

 • Un alt percentatge d’aquestes morts té lloc en el primer mes de vida.
 • Les taxes més altes de mortalitat es registren a l’Àfrica subsahariana i a l’Àsia meridional.

En la mesura que aconseguim reduir els nivells de pobresa, analfabetisme, malaltia i desnutrició, estarem establint les bases per a reduir moltes de les causes de la mortalitat infantil.

Qualsevol mesura que s’adopti en aquesta primera etapa de la vida és decisiva, no només per a la supervivència dels nens, sinó per al seu posterior desenvolupament.

DECLAREM

 • L’Església, a través de la seva Doctrina social, és perseverant en la defensa de la vida dels més desvalguts, els nens, i en la promoció de la família com el millor context per al naixement i desenvolupament de les seves vides. Déu va escollir néixer en una família i es va fer nen com nosaltres. Tot nen és imatge de Déu.
 • La Declaració dels Drets del Nen, de 1959, proclama que els nens tenen dret a créixer en el si d’una família, a l’atenció mèdica, a l’educació i, en tot cas, a una protecció especial.
 • La Convenció sobre els Drets del Nen, aprovada l’any 1959, estableix les normes universals sobre la protecció de la infància i, no obstant això, els riscs que l’amenacen segueixen essent molts i molt complexos.
 • Els ODM pels quals fa 10 anys, 189 Estats es comprometeren a reduir la taxa de mortalitat infantil en dues terceres parts, abans del 2015. És el que el món reivindica com el quart Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni.

Són tres compromisos internacionals dels quals no es donen raons convincents del seu incompliment i sí motius per a témer falta de voluntat per a dur-los a terme.

ENS COMPROMETEM

 • A seguir treballant per un desenvolupament humà integral i solidari i per a reduir la distància entre els països menys desenvolupats i els més rics.
 • A seguir contribuint a eradicar la fam i la pobresa i a millorar les condicions de vida de cada vegada més persones.
 • A lluitar per a reduir la mortalitat infantil i per una infància sana i sense riscs, mitjançant projectes que tinguin per objectiu la protecció dels nens, la formació de la dona, la capacitació de personal sanitari i la creació de condicions adequades per al desenvolupament d’una vida digna.
 • A seguir reclamant als nostres poders públics i a altres institucions que adoptin polítiques de cooperació coherents amb la defensa de la vida des de la concepció fins la fi natural, el dret a la maternitat sana i saludable i a la dignitat dels nens.

L’amor preferencial pels pobres és una opció fonamental de l’Església, que proposa a tots els homes de bona voluntat.

I aquest amor té al davant molta feina a fer a la que Mans Unides vol contribuir, perquè ens impulsa a la denúncia, a la proposta i al compromís.

Els nens són el futur de la societat.

EL SEU DEMÀ ÉS AVUI I DEPÈN DE NOSALTRES

divendres, 27 d’agost del 2010

Tómbola de la solidaritat 2010

Avui, com cada any Mans Unides Centelles inaugura la tómbola de la solidaritat per la festa major del poble.
Aquest any els diners recaptats aniran a finançar la construcció de dues escoles rurals a Mauritània, un projecte que tindrà més de 1500 beneficiaris entre directes i indirectes.

Els horaris de la tómbola són:
 • Divendres 27: Inauguració a les 20:00
 • Dissabte 28: Obertura a la tarda i a la nit.
 • Diumenge 29: Obertura al matí, tarda i nit.
 • Dimarts 31: Obertura a la nit.
 • Dimecres 1: Obertura al matí, tarda i nit.
La tómbola es realitza al carrer nou nº 18, al local que fa cantonada entre el passeig i el portal.

Agraïm molt la col·laboració a les botigues, empreses, cases de pagès i tothom que ha donat material per la tómbola, també a les germanes Giol i a l'ajuntament i en resum, a tothom que ha fet possible aquesta nova edició de la tómbola.

diumenge, 8 d’agost del 2010

Colònies

Els passats dies 21 al 25 de juliol el grup juvenil va anar de colònies al càmping de Vidrà, per passar un dies de descans i on realitzar activitats de grup per fomentar la cohesió i activitats prop de la natura.
El primer dia es va anar amb cotxes particulars fins al càmping on muntar el campament i després es va anar a visitar el poble i a fer una gimcana per allà. A la tarda va tocar sessió de piscina i a la nit es va fer un joc de por.
El segon dia, al matí es va fer un taller de fotografia i a la tarda es va realitzar una petita excursió fins al gorg que es diu el Salt del Molí on ens varem banyar i a la nit es fer un joc de pistes pel poble, on els nois havien de buscar unes pistes sobre unes peces de roba que els varem robar, els varem robar una peça de roba a cadascú, varem fer pistes sobre quina peça era i després les varem organitzar de tal manera que tothom hagués d’endevinar quina peça de roba era i de qui perquè no coincidien la peça de roba amb el propietari.
El tercer dia es va fer l’excursió llarga durant tot el dia. Va fer força mal temps, però es va aguantar bastant i al final no va ploure. Varem pujar a Bellmunt, varem dinar allà dalt i després de jugar una estona els típics jocs de grup varem baixar cap a Vidrà i ens varem banyar a la piscina. A la nit, degut al cansament i al fet de que s’estava a punt de posar a ploure es va fer una tertúlia al bar del càmping.
El quart dia pel matí ens el varem passar al càmping descansant i a la tarda varem anar a banyar-nos altre cop al Salt del Molí, perquè als nens els hi havia agradat molt. I a la nit varem estar al bar del càmping parlant fent una valoració de les colònies i varem tenir també converses molt interessants sobre els amics, la família, els valors, ...
Finalment, l’últim dia varem aixecar el campament, i varem anar a dinar al restaurant del càmping, on ens varen acompanyar altres companys de Mans Unides: la Meri Salomó i la Joana Clua i d’aquesta manera ens varem poder acomiadar bé de les colònies.
En general les colònies van anar molt bé i en traiem una valoració molt positiva! Els nens es van portar bé, i varem tenir la sort de tenir la Pilar Àcin que ens feia el dinar i el sopar, així teníem més temps per fer jocs i excursions. El temps va ser força bó tret de alguns dies que varem tenir pluja nocturna
M’agradaria destacar que d’aquestes colònies s’ha tret una gran amistat entre tots i on s’ha creat un vincle entre monitors i nens molt maco on en general ens hem arribat a conèixer tots molt millor i on hem tingut xerrades entre nosaltres per poder-ho aconseguir, s’han transmès uns valors de comapnyerisme, respecte pel company, respecte per la natura i d’amistat dels quals estem orgullosos d’haver-ho pogut fer.

diumenge, 21 de febrer del 2010

Últimes activitats

El dia 16 de gener en el local de la violeta, va tenir lloc una xerrada a càrrec de Mari sempre, voluntària de la delegació de Vic. Amb imatges molt actuals ens va narrar tot el viatge que van fer per la Índia per inspeccionar el treball i posta en marxa d'alguns projectes. Varem poder comprovar que els diners són ben invertits i que la feina es fa amb responsabilitat i eficàcia. Per ells un euro és un import suficient com per justificar en què s’ha gastat.
La Mari ens deia molt satisfeta que els projectes visitats donaven ajuda principalment a la infància i joves i també havia un dedicat a ajudar a les dones que volien posar algun petit negoci, d’aquesta forma tota la família ajuda i es senten satisfets i encoratjats per seguir endavant. A tots els que van venir, rebin el nostre agraïment.


El diumenge dia 14 de febrer, va tenir lloc la cloenda de la commemoració dels 50 anys de mans unides.
Al mati es va fer un taller d’espelmes, a on tots el nens que s’apropaven van poder fer la seva espelma, veient en les seves cares la satisfacció que sentien quan se la podien emportar. A la tarda, a les 18, en el casal Francesc Macià després de recordar el primer manifest es va llegir el corresponent a aquest any i tot seguit l’Orquestra Infantil de l’Escola de Música de Centelles conduits per l'Albert Bartolomé ens van delectar amb un conjunt de peces tant ben tocades que crec podem a assegurar que tothom va passar una estona encisadora.
No sabem si donar les gracies a aquests joves i el seu director es suficient, doncs voldríem que tothom sentis el nostre crit de que UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE i no parlem ara ni d'Àfrica ni de Llatinoamèrica sino del que ens envolta.

Gracies a tots, com us varem dir, mans unides continuarà lluitant amb l’ajuda vostra perquè la justícia i l’esperança tinguin un lloc preferent en les prioritats.

dissabte, 20 de febrer del 2010

Contra la fam, defensa la Terra

Amb el lema “Contra la fam, defensa la terra”, Mans Unides inicia la seva Campanya LI compromesa amb l’eradicació de la pobresa i la fam, des de la defensa de la terra, tot i tenint cura del medi ambient, conscients que els efectes dels canvis i els desastres climàtics afecten sobretot a la vida dels més pobres.

DENUNCIEM

 • Estem fent un mal ús dels recursos de la nostra Terra.
 • Amb aquestes accions i comportaments degradem la dignitat de les persones, en la mesura que empitjoren les condicions de vida, sobretot dels pobres, que són els més vulnerables.

NECESSITEM I DEMANDEM

 • Un model de desenvolupament net i sostenible, que harmonitzi l’activitat econòmica amb les exigències de l’ètica i amb els drets fonamentals de la persona.
 • Un canvi d’actituds i d’estils de vida, tant al Nord com en el Sud; només així es podrà aconseguir un món més just i solidari per tots.
 • Un consens ètic regit per la centralitat de la dignitat de les persones. Tenir cura del medi ambient sense el ser humà, és protegir només “mig” ambient.
 • Un compromís polític més clar i decidit d’adopció de polítiques nacionals i globals per a la protecció del medi ambient com un bé universal, perquè és un do de Déu, per a nosaltres i les generacions futures.
 • Respostes que ajudin a pal•liar els efectes dels canvis en les condicions del clima, basats en la reducció de consum energètic, en un major finançament del desenvolupament i en la transferència de tecnologies netes als països en desenvolupament.

ENS COMPROMETEM

 • A continuar lluitant contra la pobresa i la fam. Després de més de 50 anys de treball, encara son necessaris. La defensa de la vida dels més pobres a traves de la defensa de la nostra casa comuna, la Terra, ho exigeixen.

Per tot això, denunciem fermament:

“Contra la fam, defensa la Terra”

dimarts, 9 de febrer del 2010

Actes de cloenda del 50è aniversari

Aquest diumenge 14 de febrer Mans Unides Centelles fa l'últim acte de celebració dels 50 anys de Mans Unides a nivell estatal.
En aquest acte de cloenda es faran dues activitats:
- A les 10:30 al mercat de Centelles un taller d'espelmes,
- A les 18:00 al casal Francesc Macià es farà la lectura del Manifest 2010 i un Concert de l'orquestra infantil de l'escola de música de Centelles.

Convidem a tothom a venir a aquests actes que de segur que agradaran a tothom.


dimecres, 20 de gener del 2010

Nota de Premsa d'Haití

Haití: El sisme s'estén molt més enllà de Puerto Príncipe

Molta gent abandona la ciutat fugint del caos de la capital

El restabliment de les comunicacions via internet amb les nostres contraparts ens permet afirmar que els efectes del sisme s'estenen molt més enllà de Puerto Príncipe, en un radi d'acció que probablement arriba a uns 100 quilòmetres a la rodona. A la zona de Jacmel, al sud del país, per exemple, se'ns informa de 306 morts, 193 desapareguts, 1.962 ferits, 5.760 habitatges destruïts o severament danyades, 6.621 famílies damnificades i 8.000 persones en albergs.

Les nostres contraparts ens indiquen que molta gent està sortint de Puerto Príncipe, fugint del caos de la capital i tornen als seus pobles o llogarets de les zones rurals, d'on són originaris, a buscar ajuda. També s'informa de gent que ha creuat la línia fronterera amb la República Dominicana, on sent la solidària atenció de les poblacions rurals d'aquest país.

La fluïdesa de la comunicació electrònica ens ajuda a millorar el nostre treball en la identificació i gestió dels projectes d'emergència en els que estem involucrats, gràcies a l'extraordinària solidaritat, val a dir-ho, de la societat espanyola. La solidaritat amb aquelles persones i grups humans que han estat colpejats ens reconcilia amb el nostre propi ésser humà més profund ...

Haití et necessita COL·LABORA!

DONATIUS A INTERNET:
http:://www.mansunides.org
https: / / www.manosunidas.org

DONATIUS:

BANCO SANTANDER
Cte. N º 0049 1892 63 2210525246
BANCO POPULAR ESPAÑOL
Cte. N º 0075 0001 85 0606786759
LA CAIXA
Cte. N º 2100 2261 59 0200139842
CAJA MADRID
Cte. N º 2038 0603 28 6001036580